Üdvözöljük a Home Digital Kft. weboldalán!

ELEKTROMOS KERÍTÉSVÉDELEM


A kültéri védelem egyik leghatásosabb formája. Nagy ipari területek, napelem parkok, mezőgazdasági létesítmények védelmére ideális.
Az elektromos kerítés emberi élet kioltására nem alkalmas és maradandó károsodást nem okoz!
Az általunk telepített és forgalmazott rendszerek megfelelnek az IEC 60335-2-76 nemzetközi szabványnak.


  • Működése: Az elektromos kerítés elektromos vezetékekből áll, amelyek nagyfeszültségű impulzusokat továbbítanak, amely áramütést okoz a behatolónak. A kerítésen elhelyezett figyelmeztető táblák és maga a kerítés erős pszichológiai hatást váltanak ki, megelőzve ezzel a nemkívánatos behatolást. Abban az esetben, ha a betolakodó elszánt, és a kerítést megérinti, akkor egy, - az egészségre ártalmatlan - áramütést kap, ami az elrettentő hatást még tovább fokozza. A rendszer figyeli a kerítés megrongálását is. A központi energiaadó egység nagyfeszültségű impulzusokat generál egy beépített akkumulátoros áramforrásból. Az energiaellátó egység maximum 9.000 Voltos impulzust állít elő. Ezeket az impulzusokat, a nagyfeszültségű kábeleken keresztül a kerítésbe vezetjük. Az elektromos kerítés egyik nagy előnye, hogy képes különbséget tenni egy alkalmi birtokháborító és egy elszánt behatoló között. Az alkalmi birtokháborítót elrettenti a kerítés maga, vagy az áramütés. Az elszánt behatolónak meg kell birkóznia a kerítéssel, mint pl. elvágni vagy megrongálni a kerítésszakaszt. Ebben az esetben szólal meg a riasztó. Tehát a téves riasztás lehetősége elhanyagolható. A legtöbb egyéb biztonsági rendszer azután aktiválódik, miután a behatoló belépett a birtok, vagy intézmény területére, a mi rendszerünk eltér ettől, mert:
  • Az elektromos kerítésnek talán legnagyszerűbb sajátossága, hogy más biztonsági rendszerekhez képest az időjárási viszonyokkal szemben messzemenően közömbös, így a téves riasztások nagy biztonsággal kizárhatók. • Mind vizuálisan, mind fizikailag elrettenti a leendő behatolót, így sok spontán bűncselekményt és törvénysértést megelőz.
  • Egy érzékelő folyamatosan figyeli a kerítésben lévő feszültséget, és észlel minden beavatkozást, így nyújtva rugalmas lehetőséget a biztonsági intézkedéshez, mint pl. riasztócsengők, fényjelzések, vonal a biztonsági céghez vagy előprogramozott telefonszám, stb.
  • Mivel az elektromos vezetékek a főkerítésen belül vannak, az illetéktelen személynek el kell követnie a birtokháborítást, mielőtt érintkezésbe kerülne az árammal, ami a vezetékben van.
  • E rendszer hatékonysága kiküszöböli a biztonsági őrjáratok szükségességét, mivel az őrjárati rendszer által nyújtott időszakos megfigyeléstől eltérően, szükség esetén 24 órás biztonságot is ad.
  • Áramkimaradások esetén a rendszer tovább működik, köszönhetően a beépített akkumulátornak.
Top